fredag 20 juni 2014

Bli ekonomiskt oberoende? Förverkliga dina drömmar? Ny livsstil?

Läs mer i boken Skapa och sälj! 

Köp den signerad och till bäst pris här: ziddharta.shop.textalk.se/bocker
Finns även på Adlibris och Bokus!  

Exempel på nya livsstilar:

Många ifrågasätter idag sättet att leva. Som civilingenjörerna Anneli Påmark och Carl Österberg med boken “Vägra följa John: Från lagom vanligt normal till omåttligt unikt fenomenal”. Om personlig utveckling och ett liv i harmoni på vår planet.

“Vi drivs av konsumtion, kommersiella intressen säger att vi inte duger som vi är [...] Vi har ett hål inom oss, som vi tror att vi kan fylla med yttre saker. Folk i karriären är så stressade att de ofta inte ens   upplever lyckokänslor på semestern. [...] en Gallup-undersökning nyligen, där 84 procent av de tillfrågade antingen vantrivs på sin arbetsplats eller är helt likgiltiga. Bara 16 procent tycker att det är okej att gå till jobbet.” Citat tidningen Ingenjörskarriär, artikel av Elisabeth Vene.

Digitala Nomader: Lever och verkar var som helst i världen. Bestämmer var de vill bo, arbetar via nätet, eller reser dit de för stunden behöver vara i sitt jobb. De jobbar i it-intensiva jobb, föreläser, håller kurser, skapar digitalt material som de säljer via nätet. www.peelitoff.net

Återbruk självhushållning: Ett annorlunda sätt att leva är att tvärtom plantera sina fötter ordentligt i jorden och äta och leva av det som du själv kan producera. För att skapa livsvärden som är unika: Mat som är giftfri och framodlad med kärlek och eget arbete, där det syntetiska och konstgjorda ersatts av ett liv tillsammans med andra som man arbetar sida vid sida med, sin familj, i kollektiv eller i ekologiska byar. Där kvaliteten på maten, livet, hantverket och eget skapande står högt. Gemenskapen mellan människor kommer före “konsumtionshetsen”. www.alternativ.nu

Bli ekonomiskt oberoende: Slippa trycket över bröstet? Istället för att amortera på hög boendekostnad, materiell standard så downshiftar folk: Lever ett bra liv med låga fasta utgifter, skuldfri. Slutar jaga efter högre inkomster, strävar efter låga utgifter, att betala av lånen istället.
Bli skuldfri?
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar