söndag 27 juli 2014

Vad vill du med ditt liv?

“Man kan återanvända mycket, men inte sin tid. 
Använd den därför omsorgsfullt. Vad vill du med ditt liv?”
Catrine “Ziddis” Tangen

Hoppa av ekorrhjulet?
Det finns många skäl till att man vill starta en egen verksamhet. Allt från att finansiera sin hobby (sälja för att bekosta material, verktyg, lokaler, utbildningar etc.) till att förverkliga drömmen om att bli sin egen boss på hel- eller halvtid. Kanske till och med anställa andra eller arbeta i kollektiv, i nätverk med andra, eller samarbeta i olika former med likasinnade?

Drömmen att få arbeta hemifrån, att skapa förutsättningar för att jobba mer på sina egna villkor. För den som kanske vill något mer än en anställning, att slippa tvingas in i ett, för oss i längden, livsförminskande liv? Slippa “hänga in hjärnan” och kanske ännu värre – hjärtat – i klädskåpet på jobbet? Bara för att “stämpla in och stämpla ut” och däremellan konsumera oss “lyckliga”?

Slippa oket av det vanliga lönearbetet och tillbringa mera tid i de sammanhang 
som känns angelägna. Tillsammans med dem som är viktiga för oss.

Eller arbetslös?

Som ett alternativ då anställning inte är möjlig, eller då du valt att bosätta dig på en plats som ger livskvalitet, men med mycket färre arbetstillfällen att välja mellan. Viljan att skapa ett alternativt liv! Hur detta alternativa liv ska se ut kan variera mycket från person till person, från familj till familj. Inte minst beroende på de förutsättningar man har, i den livsfas man befinner sig i. Att slippa “lönearbetet” är drömmen för många. Jag sätter lönearbete med citattecken eftersom de allra flesta – trots en alternativ livsstil eller förmånen att arbeta hemifrån, ändå måste få in pengar. Men hur?

Leva för att jobba - eller jobba för att leva?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar